11 tipov na záchranu života, aby bol váš francúzsky buldog toto leto v bezpečí

Leto je nepochybne najlepším obdobím roka. Keď konečne prídu vyššie teploty a ideálne počasie, môžete si byť istí, že nájdete množstvo zábavných aktivít pre vás a vášho psíka. Leto je skvelým ročným obdobím na návštevu koncertov, ochutnávanie nových jedál, spoznávanie miestnych parkov a mnoho ďalšieho. A kto by nechcel mať pri všetkej tej zábave so sebou malého francúzskeho buldočka?

Ale hoci leto môže byť veľmi zábavné, majitelia brachycefalického plemena môžu mať jeden veľký problém, keď začnú stúpať teploty. Francúzske buldočky sú brachycefalické, čo znamená, že majú krátky čumák a dýchacie cesty. Francúzske buldočky majú často aj mäsité podnebie a úzke nozdry a priedušnice. V dôsledku toho môžu buldogy trpieť dýchacími problémami a v horúcom a vlhkom počasí môžu mať ťažkosti s dýchaním. Okrem toho sú často náchylné na prejedanie a vyčerpanie z tepla.

Francúzskym buldočkom sa prirodzene lepšie darí v chladnejšom podnebí, ale keď prídu letné mesiace, môže byť ťažké, ak nie nemožné, udržať vášho francúzskeho buldočka stále v chlade a pohodlí. Byť zodpovedným majiteľom francúzskeho buldočka znamená uvedomovať si obmedzenia a jedinečné potreby svojho psa.

Čo teda môžu majitelia brachycefalického plemena urobiť, aby boli ich psy pripravené na leto?

Pozrite si tieto život zachraňujúce tipy nižšie!

Sledujte, ako váš psík lapá po dychu

Keďže francúzske buldočky sú brachycefalické, sú náchylné na brachycefalický syndróm dýchacích ciest alebo skrátene BAS. BAS vzniká, keď váš francúzsky buldoček nadmerne dýcha. Nadmerné dýchanie môže spôsobiť opuchnutie a uzavretie podnebia, jazyka a hrdla vášho francúzskeho buldočka, čo môže mať za následok smrteľné následky. Ak je vonku teplo, nezabudnite pozorne sledovať svojho malého francúzskeho buldočka vždy, keď sa začne hrať, behať alebo sa vzrušovať. Ak spozorujete, že váš francúzsky psík ťažko dýcha dlhšie ako päť minút, vezmite ho na chladné miesto, poskytnite mu dostatok vody a dajte mu studený kúpeľ. Ak sa tým dýchanie nezastaví, okamžite ho vezmite k veterinárovi.

Nikdy nenechávajte svojho psa v aute

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako môžete v lete ochrániť svojho francúzskeho buldočka, je uistiť sa, že svojho psa nikdy nenechávate v aute. Počas slnečných letných mesiacov sa vaše auto môže v priebehu niekoľkých minút exponenciálne zahriať. Napríklad počas 30-stupňových dní sa vaše auto môže zohriať na 104 stupňov len za tridsať minút.

Môže sa vám tiež páčiť: Viete, ako správne cestovať so psom vlakom, autobusom alebo autom?

Obmedzte čas, ktorý váš pes trávi vonku.

Chráňte svojho francúzskeho buldočka v lete tým, že obmedzíte čas jeho hier a prechádzok vonku. Počas extrémne horúcich a vlhkých letných dní, najmä počas dní s teplotou nad 30 stupňov, sa čo najviac vyhýbajte tomu, aby ste svojho buldoga brali von.

Ak bezpodmienečne musíte ísť von na prechádzku alebo cvičenie, obmedzte čas strávený vonku na 20 až 30 minút. Odporúčame venčiť vášho francúzskeho buldočka neskôr počas dňa po západe slnka alebo skoro ráno pred východom slnka.

Rozhodne sa vyhýbajte prechádzkam počas najteplejších a najslnečnejších častí dňa medzi 10:00 a 14:00 hod.

Okrem toho pri prechádzkach s buldogom v lete nezabudnite skontrolovať teplotu chodníka. Podržte chrbát ruky na asfalte a počkajte tridsať sekúnd. Ak je pre vás príliš horúci a vaša pokožka začne páliť, je príliš horúci aj pre nich. Pamätajte, že váš francúzsky buldoček je náchylný na prehriatie a dehydratáciu nielen počas letných mesiacov. Horúci letný chodník môže spáliť aj pokožku ich citlivých vankúšikov labiek. Ak môžete, venčte svojho francúzskeho buldočka v tráve alebo na inom chladnom povrchu, ako sú poľné cesty alebo mulčované chodníky.

Dávajte si pozor na to, čo váš francúzsky buldoček konzumuje.

Ak ste už niekedy mali psa, viete, ako rád žuje trávu a iné rastliny. Francúzske buldočky nie sú iné. Tieto rastliny sú väčšinou neškodné. Niekedy môžu byť pre vášho psa dokonca prospešné. Vzdelávajte sa, aby ste si boli vedomí nebezpečenstiev, ktoré môžu číhať na vašom dvore. Paradajky, cibuľa, konvalinky a bazalka sú bežné rastliny v domácnosti a záhrade, ktoré môžu byť nebezpečné, ak ich váš francúzsky buldog prehltne .

Nezabudnite zabezpečiť dostatok studenej vody.

Ak so svojím francúzskym buldogom plánujete tráviť čas vonku v horúcom a vlhkom letnom počasí, uistite sa, že váš pes má dostatok chladnej vody. Ak sa chystáte na prechádzku, noste so sebou fľašu s ľadovou vodou a prenosnú misku.

Hedb8b43cebce4d25812e7883906a7b0bK

Ak plánujete tráviť čas vonku, naplňte bazén vodou, aby sa váš buldog mohol špliechať a ochladzovať. Môžete so sebou nosiť aj cestovnú fľašu plnú studenej vody, ktorú môžete svojmu francúzskemu buldočkovi postriekať na brucho, keď sa začne príliš zohrievať.

Udržujte povrchy chladné

V letných horúčavách bude váš pes prirodzene uprednostňovať chladné dlaždice alebo vinylové povrchy vo vašom dome. Keď budú toto leto vonku, vezmite so sebou chladiacu vestu, psíka dostatočne schladí. Môžete si tiež zakúpiť chladiacu šatku. Šatku a vestu môžete na noc vložiť do chladničky, aby ste získali dodatočnú chladiacu silu.

Chladiacia vesta slúži na to, aby váš francúzsky buldoček v chlade pomocou odparovaním. Chladiaciu vestu namočíte do vody a nasadíte ho vášmu psíkovi.

Pripravte si chutné mrazené pochúťky

Ďalším spôsobom, ako pomôcť psovi ochladiť sa v lete, je pripraviť mu veľa mrazených pochúťok na hryzenie. Zvážte zmrazenie tekvice , fermentovaného kozieho mlieka, jogurtu alebo iných pochúťok vhodných pre psov v zábavných silikónových formách. Niektoré francúzske buldočky tiež rady cucajú kocky ľadu, najmä v lete.

Chráňte svojho psíka na vode

french-bulldog-sink-1

Ak váš francúzsky buldoček rád pláva a v lete trávi veľa času v blízkosti bazénov, jazier alebo oceánu, uistite sa, že je vybavený záchrannou vestou vhodnej veľkosti, aby bol pri plávaní v bezpečí. Nezabudnite, že francúzske buldočky nie sú prirodzení plavci. Okrem toho si dávajte pozor na to, koľko chlórovanej vody a slanej vody váš francúzsky buldoček požil, pretože z toho môže váš pes ochorieť.

Môže sa vám tiež páčiť: Odhalenie: Vie francúzsky buldoček plávať?

Chráňte svojho francúzskeho buldočka pred blchami, kliešťami a srdcovými červami.

Na dvore na vás číha množstvo hmyzu a parazitov, ktoré môžu byť pre vášho psa potenciálne nebezpečné. Uistite sa, že svojho najlepšieho priateľa chránite vhodným prípravkom proti blchám a kliešťom. Na výber je množstvo bezpečných a účinných topických prípravkov, obojkov a žuvacích prostriedkov.

Dbajte na to, aby sa váš buldog nedostal do vysokej trávy, a kontrolujte príznaky kliešťov vždy, keď bol vonku.

Poznajte príznaky prehriatia vášho francúzskeho buldočka.

cestovani (41)

Ak musíte vziať svojho psa von v horúčavách, dávajte pozor na príznaky, že mu môže byť príliš teplo alebo je dehydrovaný. Medzi príznaky, že váš francúzsky buldoček môže byť dehydrovaný, patrí dýchavičnosť, zapadnuté oči, suchý nos a ďasná, strata pružnosti kože, strata chuti do jedla, slinenie, slabosť, zvracanie alebo letargia. Dehydratáciu psa môžete otestovať aj tak, že mu stlačíte kožu medzi palcom a ukazovákom. Ak sa koža vráti späť, váš pes je hydratovaný.

Medzi príznaky prehriatia patria: dýchanie, slinenie, bledé ďasná, nezvyčajné dýchanie, ťažkosti s dýchaním, slabosť, zvracanie a dezorientácia. Ak spozorujete, že váš pes vykazuje niektorý z týchto príznakov, okamžite ho odveďte do chladnejšieho zatieneného priestoru alebo klimatizovanej miestnosti. Francúzskemu buldočkovi poskytnite dostatok studenej vody. Svojho francúzskeho buldočka môžete zahriať a ochladiť aj tak, že mu doprajete studený kúpeľ alebo ho osprchujete hadicou. Ak zistíte, že sa jeho stav nezlepšuje, okamžite ho vezmite k veterinárovi.

Prvá pomoc pri prehratí psa:

  1. Poskytnite svojmu psovi dostatok čerstvej vody: hydratácia je pri prehriatí kľúčová. Uistite sa, že váš pes má dostatok čistej, čerstvej vody na pitie. Majte na pamäti, že počas horúcich dní mu možno budete musieť dávať vodu častejšie.
  2. Udržujte psa v tieni: Pri vysokých teplotách je dôležité poskytnúť psovi tienisté miesto, kde sa môže ukryť pred slnečnými lúčmi. Priame slnečné svetlo môže zvýšiť telesnú teplotu a spôsobiť prehriatie.
  3. Nikdy nenechávajte psa v zaparkovanom aute: V aute môže teplota rýchlo stúpnuť a dosiahnuť nebezpečné hodnoty, aj keď je okno čiastočne otvorené. Nikdy nenechávajte psa v aute samého, ani na krátky čas.
  4. Obmedzte fyzickú aktivitu počas najteplejších častí dňa: Počas najteplejších častí dňa obmedzte fyzickú aktivitu svojho psa, najmä ak zahŕňa náročné cvičenie alebo dlhé prechádzky. Namiesto toho ho radšej vyvenčite ráno alebo večer, keď sú teploty nižšie.
  5. Dávajte pozor na príznaky prehriatia: Buďte pozorní na príznaky prehriatia vášho psa. Medzi tieto príznaky patrí nadmerné slinenie, letargia, nepravidelné dýchanie, zvracanie, hnačka, zmätenosť alebo kolaps. Ak spozorujete tieto príznaky, okamžite vyhľadajte veterinárnu starostlivosť.
  6. Ochladzovacie techniky: Na zníženie telesnej teploty psa môžete použiť rôzne ochladzovacie techniky. Môže to zahŕňať ochladzovanie psa mokrým uterákom alebo zavlažovanie jeho tela vodou. Vyhnite sa však použitiu príliš studenej vody, pretože to môže spôsobiť šok.