Práve letné osvieženie: Domáca zmrzlina pre vášho psa ako lahodná pochúťka

Keď sa teploty v lete vystupujú, nielen ľudia, ale aj naši štvornohí priatelia hľadajú spôsoby, ako sa ochladiť. A čo by mohlo byť lepšie ako osviežujúca zmrzlina? Ale nie hocijaká zmrzlina. Dnes vám ukážeme, ako pripraviť domácu zmrzlinu pre psa, ktorá je nielen chutná, ale aj zdravá a bezpečná pre vášho miláčika.

Prečo domáca zmrzlina pre psa?

Priemyselne vyrábané zmrzliny pre psov môžu obsahovať prísady a cukry, ktoré nie sú pre psov najzdravšie. Domáca zmrzlina pre psov naopak umožňuje kontrolu nad tým, čo váš pes konzumuje. Môžete sa tak vyhnúť potenciálne škodlivým látkam a zároveň sa uistiť, že váš pes dostáva výživné a zdravé suroviny.

shutterstock_1988542571-1

Recept na domácu zmrzlinu pre psa z banánov č. 1

Potrebujete:

  • 2 banány
  • 1 šálku nízkotučného jogurtu (bezlaktozové)
  • 1/4 šálku medu
  • 1/4 šálku orechového masla (bez xylitolu)

Postup:

  1. Všetky suroviny dôkladne rozmixujte v mixéri alebo v kuchynskom robote, kým nevznikne hladká zmes.
  2. Zmes nalejte do formičiek na ľad alebo do silikónových formičiek na muffiny.
  3. Dajte do mrazničky na niekoľko hodín, kým neztuhnú.
  4. Keď budú zmrzliny pevné, vyberte ich z formičiek a nechajte psa si pochutnať!

Tento recept je skvelý, pretože je jednoduchý, rýchly a výživný. Banány sú bohaté na draslík a vitamíny, jogurt poskytuje vápnik a probiotiká, med je prírodný zdroj energie a orechové maslo dodáva zdravé tuky a bielkoviny.

Môže sa vám tiež páčiť: 11 tipov na záchranu života, aby bol váš francúzsky buldog toto leto v bezpečí

Poznámka: Pri výbere orechového masla sa uistite, že neobsahuje xylitol. Táto látka je pre psov toxická.

Domáca zmrzlina z vodného melónu č. 2

shutterstock_2142149945-1

Potrebujete:

  • 2 šálky vodného melónu (bez semienok)
  • 1 šálku kokosového mlieka alebo nízkotučného jogurtu (bezlaktozové)
  • 1 lyžicu medu (voliteľné)

Postup:

  1. Vodný melón nakrájajte na kúsky a odstráňte všetky semienka. Semienka vodného melónu môžu byť pre psy škodlivé, takže je dôležité ich všetky odstrániť.
  2. Kúsky vodného melónu, kokosové mlieko alebo jogurt a med (ak používate) dajte do mixéra alebo kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  3. Zmes nalejte do formičiek na ľad alebo do silikónových formičiek na muffiny.
  4. Dajte do mrazničky na niekoľko hodín, kým neztuhnú.
  5. Keď budú zmrzliny pevné, vyberte ich z formičiek a nechajte psa si pochutnať!

Nanuky z kuracieho vývaru č. 3

Pupsicles_5

Potrebujete:

  • 2 šálky kuracieho vývaru (bez cibule alebo cesnaku)
  • Formičky na ľad

Postup:

  1. Uvaríte kurací vývar. Môžete použiť hotový vývar bez pridanej soli, cibule alebo cesnaku, ktoré môžu byť pre psy škodlivé. Alternatívne môžete vývar uvariť sami z kuracích kostí.
  2. Nechajte vývar vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Vývar nalejte do formičiek na ľad.
  4. Dajte do mrazničky na niekoľko hodín, kým neztuhnú.
  5. Keď budú nanuky pevné, vyberte ich z formičiek a nechajte psa si pochutnať!

Výhody domácej zmrzliny pre psa

  1. Osvieženie: Rovnako ako ľudia, aj psy oceňujú osviežujúcu zmrzlinu počas horúcich letných dní. Zmrzlina pre psa môže pomôcť znížiť telesnú teplotu vášho psa a zmierniť účinky horúčavy.

  2. Hydratácia: Zmrzlina pre psa môže pomôcť zvýšiť hydratáciu vášho psa, čo je obzvlášť dôležité počas horúcich letných mesiacov, keď je riziko dehydratácie vyššie.

  3. Zdravé suroviny: Keď pripravujete domácu zmrzlinu pre psa, môžete byť istí, že váš pes konzumuje zdravé a výživné suroviny. Môžete sa vyhnúť pridaným cukrom a umelým prísadám, ktoré sa často nachádzajú v obchodne zakúpených zmrzlinách pre psov.

  4. Mentálna stimulácia: Zmrzliny pre psov môžu tiež poskytnúť mentálnu stimuláciu pre vášho psa. Psy majú radi nové chute a textúry, takže nový typ odmeny môže byť pre nich vzrušujúci.

  5. Odmena a tréning: Zmrzliny pre psov môžu byť skvelou odmenou pre vášho psa počas tréningu alebo ako špeciálna pochúťka za dobre vykonanú prácu.

  6. Flexibilita: Keď pripravujete domácu zmrzlinu pre psa, môžete experimentovať s rôznymi chuťami a surovinami, ktoré váš pes miluje. To vám umožňuje prispôsobiť recepty potrebám a preferenciám vášho psa.

  7. Láska a starostlivosť: Nakoniec, príprava domácej zmrzliny pre psa je skvelý spôsob, ako ukázať vášmu psovi, koľko ho máte radi. Tento čas, ktorý venujete potrebám a pohodliu vášho psa, môže posilniť väzbu medzi vami.

Pamätajte, že hoci zmrzliny pre psov sú skvelou letnou pochúťkou, mali by sa podávať s mierou ako súčasť vyváženej stravy. A vždy sa uistite, že použité suroviny sú bezpečné pre psy.

Na záver

Domáca zmrzlina pre psa je skvelý spôsob, ako vášmu miláčikovi poskytnúť zdravú a osviežujúcu pochúťku počas horúcich letných dní. Je to tiež skvelá príležitosť k experimentovaniu s rôznymi chuťami a surovinami, ktoré váš pes miluje. Takže neváhajte a skúste tieto recepty nabudúce, keď budete chcieť svojho psa potešiť niečím špeciálnym!