Sú mliečne výrobky a syry vhodné pre vášho francúzskeho buldočka?

Aj keď sa snažíme držať našich psov na ich strave, všetci dobre vieme, že niekedy je nemožné odolať ich klamlivým pohľadom. Samozrejme by sa jedlo z nášho taniera nemalo stať pre psa rutinou. Ak chcete zistiť, či francúzsky buldoček môžu jesť syr a iné mliečne výrobky, tu sú fakty, ktoré potrebujete vedieť.

Čím môže syr psovi prospievať?

Rozumné množstvo syra v psej diéte môže mať pre psa hneď desiatky pozitív. Syr obsahuje bielkoviny, vitamín A a vápnik, ktoré sú nevyhnutné na udržanie silných kostí. Napríklad zamiešaním malého množstva jogurtu do psích granúl môže dodať vášmu psovi probiotiká, ktoré napomáhajú udržiavať tráviaci systém psa v dobrej kondícii.

Na druhú stranu, nie každý pes toleruje laktózu. Takým psom by ste nemali mliečne produkty vôbec dávať.

muze-pes-jist-syr

Môže pes jesť syr každý deň?

Neodporúčame dávať psovi veľké množstvo syra. Veľa syrov má vysoký obsah tuku a ich nadmerná konzumácia môže viesť k priberaniu na váhe. Pretože buldočkovia majú vyššiu tendenciu trpieť obezitou, odporúčame podávať syr iba obmedzene a skôr ako odmenu.

muze-pes-jist-syr2

Čo rôzne typy syrov, ktoré nie sú pre psa vhodné?

Existujú niektoré druhy syrov, ktoré nie sú bezpečné pre psov. Niektoré syry, ako je modrý syr a gorgonzola, sa pre psa neodporúčajú. Veľa francúzskych buldočkov môže trpieť alergiou na pleseň, ktorú obsahujú modré syry. Plesne, ktoré sa nachádzajú v syre, môžu u psov spôsobiť zvracanie, hnačku a dokonca aj záchvaty. Syry s vysokým obsahom tukov sú tiež ťažko stráviteľné a môžu spôsobiť žalúdočnú nevoľnosť vášho psa.

muze-pes-jist-syr4

Ktoré syry a mliečne výrobky sú pre psa bezpečné?

Syry s nízkym obsahom tuku, ako je mozzarella, tvaroh a mäkký kozí syr, predstavujú najlepší výber a je vhodné používať ich ako príležitostné pochúťky. Existujú aj syry a jogurty, ktoré neobsahujú laktózu a sú tak najskôr tou najlepšou voľbou. Pri výbere jogurtu pre vášho maznáčika vyberajte tie, ktoré neobsahujú umelé sladidlá alebo pridané cukry.

Nezahŕňajte mliečne výrobky, ktoré obsahujú korenie, cibuľu a cesnak, pretože môžu spôsobiť zvracanie a hnačku.

muze-pes-jist-syr3

Ako zistiť, že váš pes netoleruje syr a mliečne výrobky?

Syr a mliečne výrobky sa neodporúčajú podávať psom, ktorí už trpia potravinovou alergiou. Alergia na potraviny u francúzskych buldočkov je reakciou imunitného systému tela na obranu pred hrozbou.

Môže sa vám tiež páčiť: " Francúzsky buldoček a alergie?"

Laktózová intolerancia sa prejavuje plynatosťou, hnačkou, bolesťou brucha, nadúvaním, nadmerným smädom a slabosťou.

 

Zdroj: Frienchie.world