Prečo francúzsky buldoček je vlastné hovienka?

Každý ma rád šteniatka a ich roztomilé správanie. Francúzsky buldoček  nie je žiadnou výnimkou. Často však získajú zlú povesť, keď jedia svoje hovienka. Tento blog sa pozrie na to, prečo jedia svoje hovienka a ako to môžete zastaviť.

Prečo môj francúzsky buldoček žerie hovienka?

Existuje veľa dôvodov, prečo by to váš francúzsky buldoček urobil. Bežné dôvody sú:

  • Koprofágia
  • Parazity
  • Nadmerné používanie stereoidov
  • Lekárske záležitosti
  • Potraviny s nízkym obsahom živín
  • Úzkosť

 

Koprofágia

Väčšina majiteľov psov vám povie, že ich psi jedia hovienka, pretože si neuvedomujú, čo jedia. To môže byť pravda pre niektorých francúzskych buldočkov, ale všetky plemená psov majú svoj jedinečný vkus, preferencie a stravovacie potreby, napríklad francúzsky buldoček si často užívajú výkaly alebo iné potraviny, o ktorých pravdepodobne ani neviete, že majú chuť. A toto sa označuje ako koprofágia.

Parazity

Psy s parazitmi majú tendenciu obsedantne jesť určité potraviny. Je to spôsobené tým, že parazity skonzumujú všetku potravu psa, takže už nezostáva nič na jedenie. Nakoniec začnú jesť vlastné výkaly. Najlepší spôsob, ako sa vysporiadať so psom v tomto stave, je pravidelne kontrolovať jeho hovienko a čo najskôr ho vziať k veterinárovi na ošetrenie.

Nadmerné používanie steroidov

Alergie u francúzskych buldočkov môžu viesť k rôznym problémom, od citlivosti kože až po problémy so správaním. V niektorých prípadoch to môže viesť k vážnemu svrbeniu, ktoré sa dá liečiť steroidmi, ale tieto lieky majú tendenciu postihovať chronicky chorých francúzskych buldočkov. Zvyšujú tiež hlad, takže váš pes nemusí jesť celé hodiny a potom začne jesť vlastné výkaly. Opäť ide o ďalší bežný jav, ktorý hlásili mnohí majitelia.

Lekárske záležitosti

Francúzske buldočky nie sú imúnne voči cukrovke a bohužiaľ, tento nevyliečiteľný stav prináša zlé veci. Niektorí psi odmietajú jesť, zatiaľ čo iní majú zvýšenú chuť do jedla. Keď nedostanú niečo na jedenie, začnú jesť svoje vlastné hovienka.

Potraviny s nízkym obsahom živín

Ak mate podozrenie, že vaše šteniatko je vlastné hovienka, je to pravdepodobne preto, že strava, ktorou ho kŕmite, nie je veľmi výživná. Ak sa jeho jedlo nestrávi správne, „produkty“ budú vyzerať a voňať presne ako čokoľvek, čo zjedol na večeru. To môže byť pre šteňa dosť nechutné, ale vezmú to ako atraktívnu možnosť a začnú jesť svoje hovno.

Úzkosť

Ak váš francúzsky buldoček trpí úzkosťou, môže mať niekoľko nežiaducich návykov, ktoré vychádzajú von. Napríklad váš pes môže začať v strese jesť svoje hovienka.

 

MOHLO by sa vám páčiť:  Francúzsky buldoček a alergie

 

Ako zabrániť tomu, aby váš pes nejedol výkaly?

Existuje veľa vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste tomuto problému zabránili.

Dobre vyvážená strava

Ak kŕmite svojich francúzskych buldočkov dobre vyváženou stravou, ktorá obsahuje všetky potrebné živiny, nebudú jesť vlastné hovienko. Je to preto, že všetky živiny získavajú z potravy. Najlepšie je kŕmiť šteňa krmivom, ktoré obsahuje potrebné vitamíny, minerály, bielkoviny a tuky.

Čistota

Ďalšia vec, ktorú môžete urobiť, je upratať ich hovienka ihneď po tom, ako skončia svoju činnosť. Nedáte im tým žiadnu šancu preskúmať svoje hovienka. Na vyčistenie ich hovienok môžete použiť vracko na hovienko.

Liečte ich úzkosť

Ak váš pes trpí úzkosťou, môžete tento problém vyriešiť poskytnutím interaktívnych hračiek na jedlo. Tieto hračky ich dokážu zamestnať na celé hodiny. Môžete poskytnúť hračky ako

Čuchacie deky pre psa 

Táto hračka pre psa je vynikajúcim spôsobom, ako podporiť fyzické a duševné zdravie vášho psa. Podložka udrží vášho domáceho maznáčika duševne stimulovaného pri cvičení a znížení stresu, vďaka čomu budete mať šťastného a zdravého psa. Desaťminútové hranie s dekou sa rovná jednej hodine cvičenia vonku. Okrem toho je táto podložka odolná, netoxická a ekologická.

slnecnica.3

Interaktívna lopta na maškrty pre psa

Pridajte obľúbené pochúťky svojho psa do kŕmidla, čím ich podnietite k interakcii počas cvičenia a posilníte ich pozitívne správanie. Po pridaní niekoľkých maškrtiek do loptičky môžete otáčaním hračky nastaviť úroveň obtiažnosti. Môžete ho otočiť späť, keď naberú tempo alebo zrýchliť, keď sa nudia alebo sú lajdácke. Je to jeden z najlepších spôsobov, ako zamestnať svojho francúzskeho buldočka.míč-int5

Poraďte sa so svojím veterinárom

Veterinárni lekári sú dôležitým aspektom, pokiaľ ide o vaše zdravie psa. Ak si všimnete, že váš maznáčik konzumuje hovienka, poraďte sa s veterinárom, ktorý bude schopný určiť presnú príčinu tohto neobvyklého správania a čo sa s tým dá robiť.

 

 


Zdroj: www.frenchie.shop