Ako francúzskemu buldočkovi vyčistiť vrásky?

Francúzske buldočky sú známe svojimi rozkošnými vráskami. Ak ich však pravidelne nečistíme, môžu zapáchať a zanášať sa. Vrásky francúzskeho buldočka sú vlhké a tmavé miesta, v ktorých sa denne zhromažďuje špina, zvyšky jedla, baktérie a všetky tieto nepríjemné prvky. Preto je nevyhnutné poznať kroky, ako tieto časti tela udržiavať čisté a zdravé.

eat-poop-2

Čo potrebujete vedieť o vráskach francúzskeho buldočka?

Viete, prečo sa francúzske buldočky používali na psie zápasy? Takzvaný bull baiting bol populárny a krutý šport v Spojenom kráľovstve, kde tieto psy zohrávali hlavné úlohy. Vďaka svojim vráskam boli francúzske buldočky najlepšou voľbou na psie zápasy. Na rozdiel od iných plemien psov mohli len zriedkavo dostať vážne zranenia. Našťastie sa tento šport zakázal, ale na niektorých miestach sa stále nelegálne organizuje.

Hoci tieto psy v priebehu desaťročí zmenili svoj pôvodný vzhľad, stále sú vráskavé, nádherné a očarujúce. Rovnako ako ich uši, nos a labky, aj vrásky vášho francúzskeho buldočka si zaslúžia osobitné miesto v starostlivosti.

Ako udržať vášho francúzsky buldoček v čistote?

Niektorým francúzskym buldočkom by stačilo utierať tieto vlhké miesta niekoľkokrát týždenne. Ak je však váš psík náchylný na alergie, správa sa ako neporiadne prasiatko alebo má extrémne hlboké záhyby, musíte to robiť denne.

Neporiadni stravníci budú tiež potrebovať po každom jedle čistenie záhybov. Konzervy alebo surová strava pre vášho francúzskeho miláčika sú pomerne vlhké, takže sa môžu dostať do vrások a zapáchať. A... keď začne zapáchať, prichádza infekcia.

frenchie-stink

1. Použite detské vlhčené obrúsky

Pri plytkých záhyboch na vašom francúzskom buldočkovi môžete použiť detské vlhčené obrúsky pre citlivú pokožku na odstránenie jedla a nečistôt. Na rozdiel od bežných vlhčených obrúskov je detský typ bez alkoholu a špeciálne vytvorený pre citlivú pokožku.

2. Použite vlhkú handričku alebo uterák

Ak nechcete používať vlhčené utierky na svojho francúzskeho buldočka, môžete jeho vrásky vyčistiť obyčajnou vlhkou handričkou alebo uterákom. Záhyb rozšírte a jemne z neho odstráňte nečistoty.

3. Šampón alebo mydlo pre psov

Nekupujte pre svojho psa ľudské alebo detské šampóny. Majú odlišné pH pokožky a používanie nevhodných šampónov môže viesť k šupinateniu, mastnote alebo suchosti pokožky vášho francúzskeho buldočka. Naša rada je kúpiť hypoalergénny šampón pre psov, ktorý bude obsahovať olivový alebo kokosový olej. Na dôkladné vyčistenie vrások psa môžete na týždennej báze umývať mydlom alebo šampónom.

Dbajte na to, aby sa mydlo alebo šampón nedostali psovi do očí, a záhyby starostlivo opláchnite, aby ste predišli podráždeniu a alergickým reakciám.

Môj francúzsky psík dostal infekciu v záhyboch! Čo mám robiť?

Záhyby sú dosť bolestivé a nepríjemné. Môžu sa prejavovať v mnohých formách, ako je začervenanie, zápal, výtok a svrbenie. Niektoré záhyby sa čistia obzvlášť ťažko, ak váš pes prejavuje nepríjemné pocity a chce počas rutiny utiecť.

Ak váš francúzsky buldoček vykazuje niektoré z vyššie uvedených problémov, môže trpieť záhybovou dermatitídou. Ide o infekciu medzi dvoma kožnými záhybmi. Niektoré z príznakov sú teplé miesta, začervenanie, svrbenie a bolesť.

Žltý alebo biely výtok poukazuje na závažné štádium infekcie, preto by sa liečba mala vykonať čo najskôr.

Ako liečiť infikované vrásky francúzskeho buldočka?

Váš veterinár vám predpíše lokálny antibiotický krém pre vášho francúzskeho buldočka. Môže tiež dostať liečbu proti kvasinkám a perorálnu liečbu. Dermatitída kožných záhybov sa zvyčajne ľahko lieči, ale môže sa znovu objaviť, ak zanedbáte čistenie častí tela vášho psa.

Pri každom čistení kožných vrások vášho francúzskeho buldočka je dôležité dávať pozor na príznaky infekcie. Fold dermatitis je stav, ktorý spôsobuje nadmernú vlhkosť vrások a nepríjemný zápach vychádzajúci z kože vášho psa. Vrásky môžu byť roztomilé, ale udržať ich v takomto stave si vyžaduje prácu! Vďaka dodatočnej údržbovej starostlivosti budete mať vždy úžasne vyzerajúceho psíka.


Zdroj: www.frenchbulldogsecrets.com