Príbeh dvoch týraných psov

Počas dvoch dní boli dvaja psy nájdení potom, čo utrpeli strašné týranie alebo zanedbávanie zo strany svojich majiteľov. Ich osudy boli veľmi odlišné.

4.februára bol nájdený na ulici pitbull, ktorý bol následne prevezený do útulku v Pitsburghu. Fotografie nemôžeme zverejniť z dôvodu hrozného stavu psa. Jeho nos, ňufák a väčšina tkaniva na prednej strane jeho tváre mu chýbala a otvorené rany mu odhaľovali kosti a zuby. Tieto rany sú typické pre boj so psom. Zamestnanci útulku pomenovali psa Bruce. Keď dorazil Bruce do útulku, pracovníci zostali v nemom úžase z toho, ako sa psík správal. "Bol šťastný, veselý a vrtel chvostíkom, keď vošiel do miestnosti lekára" povedal Dam Rossi, generálny riaditeľ spoločnosti Humane Animal Rescue.

Ľudia na základe správ na sociálnych sieťach, ktorých tento príbeh chytil za srdce, prispeli a sľúbili 7 200 dolárov na jeho starostlivosť, aby ho zachránili.

Zamestnanci útulku ho priviezli do veterinárneho špecializovaného a pohotovostného strediska v Ohiu, kde povedali, že "Bruce je ťažko podvyživený s rozsiahlymi ranami a poškodením tváre a lebky, ktoré sú niekoľko týždňov staré". Pracovníci veteriny PVSEC mu podávali tekutiny, antibiotiká a lieky proti bolesti, aby ho udržali pri živote cez noc.

Ráno 5. februára, chirurgovia PVSEC pripravili Bruce k operácii, aby preskúmali jeho rany a odstránili odumreté tkanivo. Špecialisti konštatovali, že Bruce väčšinu hornej čeľuste, dve tretiny jeho nosnej dutiny, pravý ušný kanálik a pravé oko budú musieť odstrániť.

Chirurgovia uviedli, že Bruce pravdepodobne neprežije niekoľko operácií a ak prežije, jeho život nebude plnohodnotný. Preto po konzultácii chirurgov rozhodli, že najlepšie pre Bruce bude humánne uspatie. Veterinárny účet predstavoval 2 000 dolárov.

Môže sa vám tiež páčiť: Psy nikdy nezomierajú - spia navždy v tvojom srdci!

Niektorí ľudia kritizovali útulok za to, že nezachránili Bruce, iní sa prikláňali k rozhodnutiu chirurgov, aby bolo zastavené trápenie psa. Rossi povedal, že to bolo ťažké rozhodnutie a traumatické pre všetkých, čo sa stretli s Bruceom. "Potrebovali sme poradcu, aby pomohl personálu, ktorý bol svedkom jeho stavu," povedal. "Je to veľmi emotívne pre každého."

Vyšetrovacie oddelenie Human Animal Rescue pre humánne vyšetrenie poslalo telo Bruce na Ohio State University na pitvu, aby mali dôkaz o tom, čím si Bruce prešiel. "Výsledky ukazujú, že mal viac ako 75 defektov a mnoho rán a jaziev, starých i nových, rovnako ako staré zlomeniny končatín. Jeho zneužívanie trvalo nesmierne dlho "povedal Rossi.

Druhý príbeh psa:

V Beaver Country bol nájdený druhý pes o deň neskôr ako Bruce. Yorshirský teriér, bol opustený v zalesnenej časti mesta. Psík bol prevezený do útulku, kde sa ho personál ujal a zabezpečil základné potreby psíka. Pri strihaní srsti si personál všimol, že ľavá zadná noha bola otrhnutá a držala iba na kúsku kože. "Veríme, že psík bude viesť plnohodnotný život aj bez zadnej nôžky" povedala riaditeľka útulku Susan Salyards. "Je to srdcervúce pre všetkých našich zamestnancov, pozerať sa na taký smutný príbeh psíka."

Útulok hľadá informácie o osobe alebo osobách, ktoré zanedbali a opustili Yorkie. Pes sa v súčasnosti zotavuje v pestúnskej domácnosti.

Snímka


Autor: Linda Wilson Fuoco
Zdroj: www.post-gazette.com
Obrázky: www.post-gazete.com